Lähde ehdolle alue- ja kuntavaaleihin 2025

19.6.2024 klo 10:00 Uutiset

Seuraavat alue- ja kuntavaalit pidetään samaan aikaan 13.4.2025. Voit ilmoittaa halukkuuteesi lähteä KD:n ehdokkaaksi jo nyt täyttämällä ehdokashakemuslomakkeen: www.kd.fi/vaalit2025. Jos haluat olla ehdokkaana molemmissa vaaleissa, riittää että täytät yhden lomakkeen.

Aluevaaleissa valitaan hyvinvointialueiden valtuutetut päättämään sosiaalihuollon, terveydenhuollon ja pelastustoimen järjestämisestä omalla alueella. Palveluja ovat perusterveydenhoidon lisäksi myös erikoissairaanhoito, sosiaalihuolto, hammashoito, mielenterveys- ja päihdepalvelut, vammaispalvelut ja ikääntyneiden asumispalvelut. Kuntavaaleissa valitaan kunnanvaltuutetut päättämään mm. oman kunnan perusopetuksesta, varhaiskasvatuksesta sekä liikunta- ja kulttuuripalveluista.

Voit lukea tarkemmin vaaleista: www.kd.fi/vaalit2025.

Lähde sinäkin mukaan!