KD är redo att ta ansvar: Nästa regering måste vända Finlandsskutans kurs

15.4.2023 klo 13:35 Nyheter

Kristdemokraternas partistyrelse fastslog att partiet siktar på regeringsansvar. KD ger svar på regeringssonderaren Petteri Orpos frågor fram till tisdag. KD:s partistyrelse anser att det är viktigt att nästa regering tar sikte på att reformera Finland och föra ekonomiskt relaterade utmaningar och strukturella reformer framåt.

Nästa regering måste vända Finlandsskutans kurs, så att den uppväxande generationen kan ärva ett land på stabil grund och den finländska välfärden tryggas. Vi behöver strukturella förändringar i bland annat socialskyddet som bör reformeras så att arbete alltid lönar sig. Mod att göra detta måste finnas. Vi hoppas att man i Finland kan hitta en sådan regering. KD är redo att bära ansvaret.

Kristdemokraterna fick ett 4,2 % stöd i riksdagsvalet (+0,3 jämfört med förra riksdagsvalet). KD fick 5 riksdagsledamöter och Nyland fick en ny riksdagsledamot, företagaren och före detta OS-idrottaren Mika Poutala. KD:s totala röstetal är det fjärde bästa resultatet i partiets historia, totalt 130 694 röster, och över 10 000 tilläggsröster jämfört med föregående riksdagsval.