KD:n Etelä-Savon piirin syyskokous: Vanhusten hoitajien määrää ei saa laskea

22.10.2016 klo 21:03 Kannanotot

Kristiilisdemokraattien Etelä-Savon piirin syyskokous pidettiin lauantaina 22.10. Kangasniemellä. Kokous valitsi vuodeksi 2017 puheenjohtajaksi Jouni Koskelan Savonlinnasta ja varapuheenjohtajaksi Liisa Ahosen Mikkelistä.

Kokous antoi kolme julkilausumaa:

Vanhusten hoitajien määrää ei saa laskea

KD:n Etelä-Savon syyskokouksen mielestä vanhustenhoitajien vähimmäismäärää ei saa laskea, vaan hoitajien määrän tulee olla hoitoisuustasoon nähden riittävä.

Eläinlääkintäpalveluiden saatavuus on turvattava sote- ja maakuntauudistuksessa

Kokousväki kantoi huolta eläinlääkäripalveluista tulevan sote- ja maakuntauudistuksen toteutuksessa. On turvattava sekä hyöty- että pieneläinten eläinlääkintäpalveluiden saatavuus maakunnan alueella riippumatta onko paikkakunnalla yksityistä eläinlääkäripalvelua. Koirat ja kissat ovat monelle yksin asuvalle vanhukselle tärkeitä seuralaisia.

Rattijuopumuksen promillerajaa alennettava

Tutkimukset osoittavat, että ajokyky heikkenee jo pienistäkin alkoholimääristä. Yhteiskunnan tulee vahvasti viestittää kansalaisille, että liikenne ja päihteet eivät kuulu yhteen. Tie- ja vesiliikenteen promillerajojen alentaminen ja tehokas valvonta ovat ehkäisevän päihdetyön järjestöjen mielestä suositeltavia keinoja vaikuttaa niin alkoholipolitiikkaan kuin ihmisten turvallisuuteen arjessa. KD:n Etelä-Savon piiri ehdottaa, että rattijuopumuksen raja lasketaan 0,2 promilleen ja vesiliikenteen 0,5 promilleen.

 

kuvassa: KD:n Etelä-Savon piirin puheenjohtaja Jouni Koskela (kuva: Olavi Kietäväinen)