Uudenmaan KD: Uusimaa tarvitsee jokaista yrittäjää

13.11.2016 klo 08:40 Uutiset

Uudenmaan Kristillisdemokraatit vaatii Suomen hallituksen selvittävän mahdollisuutta ottaa käyttöön Viron yritysverotusta vastaavan mallin. Se kannustaisi aina yrityksiä kotimaisiin investointeihin.

Uudenmaan KD-piiri muistuttaa syyskokouksensa kannanotossa, että Suomi tarvitsee kipeästi uusia työpaikkoja, joiden luomisessa yritysten kasvaminen on avainasemassa.
– Erityisen tärkeää tämä on uusmaalaisille yrityksille Viron läheisyyden takia. Hyvinvointiyhteiskuntamme palvelut tarvitsevat verotuloja. Nykyinen malli heikentää investointikykyä rokottamalla yritysten omaa pääomaa. Uudistuksen myötä yritystä verotettaisiin vasta siinä vaiheessa, kun se tulouttaa mahdollisia voittoja omistajilleen.

Uudenmaan KD uskoo vahvasti, että uudistettu veromalli houkuttelisi Suomeen investointeja ja pääomat pysyisivät paremmin rajojemme sisäpuolella.
– Mallissa tulisi olla vaatimuksena investointien suuntautuminen nimenomaan Suomeen. Veromalli hillitsisi suomalaisyritysten muuttoa erityisesti Viroon. Suomalaistaustaisten yritysten määrä Virossa on jo kymmeniä tuhansia, yli 30 000. Tällöin myös verotulot karkaavat rajojemme ulkopuolelle ja ovat kaikki pois hyvinvointiyhteiskunnastamme. Erityisen tärkeässä roolissa ovat pienet- ja keskisuuret yritykset, joihin suurin osa uusista syntyneistä työpaikoista on syntynyt. Yrittäjä sitä työtä luo.

Syyskokouksessa piirin puheenjohtajana valittiin jatkamaan keravalainen toimittaja Pentti J. Rönkkö. Uutena piirin varapuheenjohtajana aloittaa lastenlääkäri, KD Naisten puheenjohtaja Tiina Tuomela Vantaalta. Tuomelan ohella kaksivuotiskaudelle piirihallitukseen valittiin Mikko Kiuttu Espoosta, Petri Ronkainen Kirkkonummelta, Tapio Rantanen Järvenpäästä, Erkki Mäkäräinen Nurmijärveltä ja Päivi Åhlgren Vihdistä sekä yksivuotiskaudelle Soili Haverisen tilalle valittu Jouko Jääskeläinen Vantaalta ja Soili Norron tilalle valittu Hans Hammert Mäntsälästä. Puoluehallitukseen piiri esittää puheenjohtajaansa Rönkköä.

Piiri vietti 50-vuotisjuhlaansa lauantaina 12.11. Kauniaisten Raamattuopistolla. Paikalla oli noin 130 puolueaktiivia ja -veteraania.