KD Pohjanmaan Naispiiri: Lasten turvallisuus on tärkeintä / Pankit ja yritykset inhimillisyystalkoisiin

5.2.2018 klo 14:22 Kannanotot

Seinäjoella kokoontunut KD:n Pohjanmaan Naispiiri antoi kokouksessaan kannanotot:

LASTEN TURVALLISUUS ON TÄRKEINTÄ

KD Naisten Pohjanmaan piiri on huolestunut susikannan kasvusta koko Pohjanmaan maakuntien alueella.

Susihavaintoja ovat ihmiset tehneet mm. kotipihojen riistakameroista ja suden jäljistä ihmisasutusten läheisyydessä mm. Kurikassa, Kauhajoella, Alavetelissä ja Ullavalla.  Näissä kunnissa on myös järjestetty koulukyytejä susiuhan vuoksi, jotta lapset voisivat turvallisesti päästä kouluun.

KD Pohjanmaan Naispiiri vaatii, että Riistakeskus on arvioi erityisen tarkasti kaatoluvat havaintojen perusteella. Susi on rauhoitettu eläin, mutta se ei kuulu lasten koulutielle tai ihmisten pihoihin. Kaikkien pohjalaismaakuntien alueella on järjestetty susi-iltoja, joissa järkyttyneet vanhemmat ovat kertoneet peloistaan. Nämä pelot tulee ottaa vakavasti, koska ne selvästi kertovat heikentyneestä turvallisuudesta.

 

PANKIT JA YRITYKSET INHIMILLISYYSTALKOISIIN

Digitalisaatio laajenee eri sektoreilla kovaa vauhtia. Valtaosa palveluista on jo nyt siirtynyt verkkoon, vain tietokoneella saavutettaviksi. Vaikka suurin osa väestöstä onkin pysynyt kehityksen mukana, on edelleen suuri joukko ihmisiä, joille tietokoneella asioiminen ei onnistu. Syynä voi olla ikä, vammaisuus tai muu este.

KD Pohjanmaan Naispiiri haastaa yrityksiä ja pankkeja inhimillisyyteen laskujen lisämaksuihin liittyen. Ko. maksuissa tulee huomioida maksajan toimintakyky, ikä ja mahdollisuus käyttää digitaalisia palveluita. Haastamme pankit ja yritykset inhimillisyystalkoisiin. Se, joka ensimmäisenä luopuu laskutuskuluista saa varmasti kompensaation myös digitaalisia palveluita käyttävien asiakasmäärien kasvuna.

 

KD Pohjanmaan Naispiirin vuosikokouksessa tehtiin seuraavat henkilövalinnat vuosille 2018 – 2019:

Puheenjohtaja: Isa-Maria Söderudd (Vaasa)

Varapuheenjohtaja: Tellervo Valllius (Vaasa)

Sihteeri: Milla-Maria Mäkiä (Kauhajoki)

Johtokunta: Mirjami Eilola (Seinäjoki), Tellervo Vallius (Vaasa), Annukka Latvala (Seinäjoki), Ritva Lämpsä (Laihia), Milla-Maria Mäkiä (Kauhajoki), Terttu Harakka (Vaasa), Lea Mäki (Kauhava) ja Helena Lahtinen (Lapua).

 

Kuvassa KD Pohjanmaan Naispiirin puheenjohtaja Isa-Maria Söderudd.