Savo-Karjalan KD-ehdokaslista lähes valmis

12.1.2019 klo 17:05 Uutiset

Kristillisdemokraattien Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan piirit nimesivät kolme uutta eduskuntavaaliehdokasta. Listan viimeinen paikka jätettiin vielä auki useamman ehdokkuudesta kiinnostuneen takia.

Nimetyiksi tulivat:

Joensuulainen pappi Tuomo Käyhkö, 65, joka on toiminut useassa seurakunnassa: viimeksi Rantakylän seurakunnan kirkkoherrana Joensuussa. Kansainvälistä kokemusta hänellä on työstä Suomen Lähetysseuran palveluksessa Thaimaassa kuuden vuoden ajalta. Tuomo Käyhkö on kolmen aikuisen pojan isä ja leski.

Joensuulainen Jasmin Pyöriäinen, 29, työskentelee Itä-Suomen yliopistossa opettajana . Ennen muuttoa Joensuuhun hän asui Kiteellä, missä hän toimi kaupunginvaltuutettuna. Hän on KD:n Pohjois-Karjalan piirisihteeri ja Joensuun osaston johtokunnan jäsen. Perheeseen kuuluu aviopuoliso.

Varkautelainen farmaseutti Eeva-Kaarina Sulkamoniemi, 54, toimii KD:n kaupunginvaltuutettuna ja teknisen lautakunnan jäsenenä. Sulkamoniemi on ollut aiemmin myös  sivistyslautakunnan ja vanhusneuvoston työssä mukana.

Kristillisdemokraatit tavoittelevat vaalipiirissä kahta kansanedustajan paikkaa. Aiemmin Savo-Karjalan KD on nimennyt seuraavat ehdokkaat:

 • Sosiaalialan yrittäjä Pirjo Backman, Suonenjoki
 • Kansanedustaja Sari Essayah, Lapinlahti
 • Hammashoitaja Henna Kainulainen, Siilinjärvi
 • Palveluesimies Satu Melkko, Liperi
 • Vastaanottovirkailija, yrittäjä Jussi Mikkonen, Varkaus
 • Päiväkodinjohtaja Kikkis Mikkola, Joensuu
 • Yrittäjä Henry Määttä, Nurmes
 • Professori Juhani Laurinkari, Kuopio
 • Vahtimestari Jarmo Pippola,  Joensuu
 • Diakonia-lähetyssihteeri Minna Sahlberg, Karttula, Kuopio
 • Kapteeni evp Rauno Taskinen, Kuopio