Essayah jatkaa KD:n puheenjohtajana, varapuheenjohtajiksi Poutala, Hiippavuori ja Pettersson

26.8.2023 klo 18:58 Uutiset

Kristillisdemokraattien puoluekokous valitsi maa- ja metsätalousministeri, kansanedustaja Sari Essayah´n, 56, Lapinlahdelta jatkamaan yksimielisesti KD:n puheenjohtajana seuravan kaksivuotiskauden.

Puolueen varapuheenjohtajisto uusiutui kokonaan. Kristillisdemokraattien ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin 236 äänellä yrittäjäkansanedustaja Mika Poutala, 40. Hän on ensimmäisen kauden kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu Espoosta. Pikaluistelijana tunnetuksi tullut Poutala on Olympiakomitean hallituksen jäsen ja koulutukseltaan yo-merkonomi.

Toiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin 109 äänellä maskulainen valtiotieteiden maisteri, sosionomi Katriina Hiippavuori, 37. Hän on maskulainen kunnanvaltuutettu ja Varsinais-Suomen hyvinvointialueen varavaltuutettu ja työskentelee KD:n eduskuntaryhmän palveluksessa. Hiippavuori keräsi eduskuntavaaleissa 3495 ääntä.

Kolmanneksi varapuheenjohtajaksi valittiin 108 äänellä Pedersören kunnanvaltuuston 1. varapuheenjohtaja ja Pohjanmaan hyvinvointialueen valtuutettu David Pettersson, 42. Hän on koulutukseltaan teologian maisteri ja työskentelee maatalousyrittäjänä.

Ehdokkaita varapuheenjohtajan vaalissa oli kaikkiaan 14. Varapuheenjohtajiksi valittujen ja vaalissa ehdolla olleiden esittelyt löytyvät KD-verkkolehdestä.

KD:n varapuheenjohtajaehdokas Mika Poutala Espoosta: ”Puolueen pitää panostaa uuden ajan viestintään”

KD:n varapuheenjohtajaehdokas Katriina Hiippavuori Maskusta: ”Suurin haaste saada uusia nuoria ja työssäkäyviä puolueeseen”

KD:n varapuheenjohtajaehdokas David Pettersson Pedersörestä: ”KD:llä on paras politiikan sisältö, mutta emme saa sitä esiin”