Varakansanedustaja Sirpa Suikkanen on lähdössä eduskuntavaaliehdokkaaksi Savo-Karjalassa

3.1.2015 klo 15:13 Uutiset

2 188 ääntä viime eduskuntavaaleissa saanut ja varakansanedustajaksi päässyt Sirpa Suikkanen on käytettävissä Kristillisdemokraattien eduskuntavaaliehdokkaaksi Savo-Karjalan vaalipiirissä. Suikkanen on toiminut Kiteen kaupunginvaltuutettuna vuodesta 2005 ja on ollut aina KD:n suurimpia ääniharavia. Koulutukseltaan Suikkanen on erikoissairaanhoitaja ja toimii tällä hetkellä yrittäjänä. Kaupallisen pohjakoulutuksen lisäksi Suikkanen on erikoissairaanhoitaja-kätilö ja opiskelee mm. terveystieteitä yrittäjyyden ohella.

– Uusi yhdistynyt Savo-Karjalan vaalipiiri antaa Kristillisdemokraateille uuden, ainutlaatuisen mahdollisuuden saada kansanedustajan paikan kevään eduskuntavaaleissa, Suikkanen kertoo. Haluan omaltani osalta olla nyt auttamassa, että KD saa ainakin yhden kansanedustajan Savo-Karjalasta.

– Erityisesti haluan panostaa siihen, että keskeiset arjen peruspalvelut toteutuu edelleen lähipalveluina. Sosiaali- ja terveydenhuollossa painopistettä on siirrettävä ennaltaehkäisevään, kuntouttavaan ja oikea-aikaiseen hoitoon. En kannata EU:n liittovaltiokehitystä enkä yhteisvastuun kasvattamista toisten jäsenmaiden veloista, Suikkanen korostaa.

Sirpa Suikkanen on toiminut aikaisemmin mm. Kristillisdemokraattien Pohjois-Karjalan piirin puheenjohtajana vuosina 2007 – 2012 sekä samoina vuosina KD:n puoluehallituksen jäsenenä. Suikkanen on toiminut myös Sosiaali- ja terveyspalvelukeskus HELLI-liikelaitoksen johtokunnan puheenjohtajana, Tilike-kuntatilitoimiston johtokunnan varapuheenjohtajana, yhteistyötoimikunnassa ja mm. elinkeino-, kuntaliitosneuvottelu-, taloudentasapainottamis-, sekä hallintosääntötyöryhmissä.

Tällä hetkellä Suikkanen toimii mm. Kiteen kaupungin perusturvalautakunnassa, yksilöjaoston puheenjohtajana sekä Kiteen seudun OP:n edustajistossa.

Kristillisdemokraattien Pohjois-Karjalan piiri nimeää lisää eduskuntavaaliehdokkaita nyt tammikuun aikana.