Kristillisdemokraatit haluavat vanhusasiainvaltuutetun

14.4.2018 klo 12:31 Uutiset

Kristillisdemokraattien puoluehallitus haluaa varmistaa vanhusten oikeuden hyvään ja yhdenvertaiseen hoitoon. Vanhuksia ja heidän omaisiaan tulee kuunnella nykyistä paremmin. Selkeisiin ja räikeisiin puutteisiin vanhustenhoidossa pitää puuttua välittömästi.

– Yksi selkeä askel eteenpäin on vanhusasiainvaltuutetun asettaminen. Valtuutetun päätehtävänä olisi puolustaa ikäihmisten oikeuksia kaikissa tilanteissa. Erityisen tärkeä vanhusasiainvaltuutetun asettaminen on nyt, kun yhä enemmän palveluista siirtyy kiihtyvää tahtia yksityisille toimijoille. Vanhusväestön kasvu on toinen huomioitava seikka asian kiireellisyyden kannalta, todetaan puoluehallituksen kannanotossa 14.4.

Samaan aikaan kun ikäihmisten elinikä pitenee, muistisairaudet lisääntyvät. Yksinäisyyden lisääntyessä syntyy myös yhä enemmän tilanteita, joissa vanhus elää yksin, kotihoidon varassa, omassa kodissaan. Valtuutetun tehtävä olisi valvoa, ottaa kantaa, raportoida vanhuksia koskevista epäkohdista ja tarttua niiden korjaamiseen. Valtuutetulle voisi tehdä myös kanteluita.

Kristillisdemokraattien Mikkelissä kokoontunut puoluehallitus kehottaa kaikkia allekirjoittamaan ja tukemaan hiljattain vireille laitettua kansalaisaloitetta: ”Vanhusasiainvaltuutettu Suomeen”.