Maanselkä: Hyvät suositukset Kristillisdemokraattien perusturvamallille

30.3.2016 klo 12:48 Uutiset

Kristillisdemokraattien puoluesihteeri Asmo Maanselkä pitää harmillisena sitä, että perustulomalli, jota esitetään perustulokokeiluun on sekava ainakin verotuksen osalta eikä paranna riittävästi työnteon kannustimia. Samalla pitää Maanselkä pitää työryhmän aineistoa sekä tutkimustyötä erittäin ansiokkaana.

– Puhdas perustulo näyttäytyy liian kalliina ja kannattamattomana, mitä se on. Perustulomalli jota ilmeisesti lähdetään kokeilemaan ei poista byrokratiaa eikä kannusta riittävästi työntekoon, Maanselkä toteaa.

– Hyvää että raportissa on Kristillisdemokraattien malli otettu vakavasti. Osittain raportti suosittaa perusturvaetuuksien yhdistämistä sekä vähenemäprosenttien yhtenäistämistä, mikä on yksi tärkein puolueen tavoitteista. Raportissa esitetyt Britannian tulokset vahvistavat mallin erinomaisuuden.

– Muissa malleissa näyttää olevan niin paljon ongelmia, että Kristillisdemokraattien malli näyttää jääneen ulkopuolelle vain, koska kansallista tulorekisteriä ei ole saatu kehitettyä riittävän aikaisin eikä tarvittavaa lainsäädäntöä sen tueksi.

KD:n perusturvamalli täällä. 

Perustuloselvitys täältä.