KD Nuoret: Islamvastaiset kirjoitukset eivät lopeta terrorismia

31.7.2016 klo 21:20 Kannanotot

Sebastian Tynkkysen viimeaikaiset islamvastaiset kirjoitukset ovat herättäneet aiheellista huolta. KD Nuoret ei sulata asenteellisia avauksia.​

Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen esittää muun muassa ”massiivisia siirtoja” ja ”palautusautomaattia” poliittisiksi ratkaisuiksi terrorismin uhkaan. Tynkkynen vaatii, että islam on ”kitkettävä Suomesta”. Jo seuraavassa virkkeessä hän myöntää sen olevan mahdotonta, mutta ehdottaa silti maahanmuuton tiukennuksia ratkaisuksi islamista eroon pääsemiseksi.

Suomen Kristillisdemokraattiset (KD) Nuoret ry vaatii kaikilta valtioilta riittäviä keinoja terrorismin kitkemiseen. Kuitenkaan islamista eroon hankkiutuminen ei ole oikea keino, vaan se rikkoo Suomessa vallalla olevaa uskonnonvapauden periaatetta ja muita perusoikeuksia.

On myös kysyttävä, vähentäisikö PS-Nuorten esittämä kansanryhmää vastaan kiihottamisen kieltävän lainsäädännön muuttaminen radikalisoitumista. Vai päinvastoin – voisiko tämänkaltainen lakimuutos vain lisätä vastakkainasettelua uskontojen välillä?

Sen sijaan, että vähemmistöjä suojaavasta lainsäädännöstä luovuttaisiin, tulisi keskustelukulttuuria muuttaa huomattavasti. Mikään vastuullinen maahanmuuttopolitiikka ei kannusta ihmisiä muslimivastaiseen mielialaan.

Vastakkainasettelun lisääminen tai silmien ummistaminen pahuudelta eivät ole kumpikaan oikeanlaisia ratkaisuja terrorismiin. KD Nuorten vuosikokouksen 2014 linjaukset terrorismin uhkaan ovat edelleen ajankohtaisia: sotatoimintaan osallistuneiden jihadistien Suomeen saapuminen on estettävä, terrorismin rahoittamiseen on määrättävä tiukemmat rangaistukset ja terroristiryhmien toimintaan osallistuminen on kriminalisoitava.