KD suosittaa jäsenistölleen presidentti Niinistön tukemista jatkokaudelle

19.8.2017 klo 15:24 Uutiset

Kristillisdemokraattien puoluekokous teki puoluejohtaja Sari Essayah`n esittämän päätöksen, ettei puolue aseta omaa ehdokasta presidentinvaaleihin, vaan suosittaa jäsenistölleen Tasavallan presidentti Sauli Niinistön jatkokauden tukemista. Päätös syntyi äänestyksen jälkeen hyvin selkeällä enemmistöllä.

Äänestyksen päätöksessä todetaan, että Kristillisdemokraattien jäsenistössä on laajaa tyytyväisyyttä presidentin ulko- ja turvallisuuspoliittisen linjaan ja puolue suosittaa jäsenistölleen puolueisiin sitoutumattoman kansanliikkeen tukemista, joka tähtää Tasavallan presidentti Sauli Niinistön ehdokkaaksi asettamiseen ja jatkoon presidenttinä.”

Puolueen puheenjohtaja Sari Essayah, puoluesihteeri Asmo Maanselkä, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman ja monet puoluekokousedustajat allekirjoittivat heti Niinistön kannattajakortin.