KD Puoluehallitus: Yritysten omistajavaihdospalvelut on turvattava  

8.2.2020 klo 10:19 Uutiset

Kristillisdemokraatit patistavat hallitusta luomaan valtakunnallisen järjestelmän yrittäjien omistajaohjauspalveluiden toteuttamiseksi ja rahoituksen turvaamiseksi, jotta kaikki omistajavaihdosta suunnittelevat yrittäjät pääsisivät sen piiriin.

Ensi viikolla julkaistavassa pk-yritysbarometrista selviää, että seuraavan 2 vuoden aikana noin 12 prosenttia yrityksistä suunnittelee toteuttavansa omistajavaihdoksen ja seuraavan 10 vuoden aikana vajaat 40 prosenttia yrityksistä. Suomen Yrittäjien mukaan omistajanvaihdos säilyttää keskimäärin neljä työpaikkaa. Toteutumattomat omistajanvaihdokset sen sijaan haaskaavat hankittua osaamista, työpaikkoja ja varallisuutta, ja pahimmassa tapauksessa omistajanvaihdokset saattavat vaarantaa alueellisen elinvoiman.

Yrittäjän omistajavaihdospalvelut ovat käytettyjä eri puolella Suomea. Niiden tarpeellisuus on laajasti tunnustettu, mutta kuntien vaikea taloudellinen tilanne asettaa haasteita toiminnan jatkamiselle. Esimerkiksi Pohjois-Savon omistajavaihdospalvelulla on varma rahoitus vain tämän vuoden elokuuhun asti. Jatkosta ei ole varmuutta. Palveluiden saatavuudessa on alueellisesti merkittäviä eroja.  Kristillisdemokraattien mielestä epävarman rahoituksen sijaan tulisi luoda pysyvä valtakunnallinen järjestelmä, joka turvaa yrittäjien omistajaohjauspalvelut ympäri maata.

Kristillisdemokraattien puoluehallitus kokoontui lauantaina 8.2.2020 eduskunnassa.