Etelä-Savon piiri: Keskussairaalojen tehokas toiminta turvattava

15.11.2015 klo 21:41 Uutiset

Etelä-Savon piirin syyskokous pidettiin 14.11.Savonlinnassa, jossa puolueen puheenjohtaja Sari Essayah esitteli puolueen uuden politiikan aikaa, mm. puolueen sosiaalisen markkinatalouden vaihtoehtobudjettia. https://www.kd.fi/files/2015/10/KD_vaihtoehtobudjetti2016.pdf

Piirin syyskokous antoi kolme julkilausumaa:

Etelä-Savon keskussairaaloiden tehtäväjako

Kristillisdemokraattien Etelä-Savon piirin syyskokous katsoo, että Etelä-Savon kahden keskussairaalan tehokas toiminta on turvattava sote-uudistuksen toteutuessa ja tehtäväjako on sovittava tarkoituksenmukaisesti Mikkelin ja Savonlinnan sairaaloiden kesken.

Vuokranantajat mukaan taloustalkoisiin

Myös vuokranantajien tulee osallistua talouden tervehdyttämistalkoisiin. Vuokrat erityisesti kasvukeskuksissa ovat viime vuosina nousseet reippaasti. Vuokrankorotusten kärjessä ovat valitettavan usein olleet ns. yleishyödylliset ja kunnalliset vuokrataloyhtiöt.

Yhteiskunnan asumistukituki  ei ole hyödyttänyt asukkaita, vaan on valunut paisuneisiin hallintokuluihin sekä ylihinnoiteltuihin putki- ja ikkunaremontteihin ja muihin kohonneisiin kuluihin. Kun valtiontaloutta nyt paikataan leikkaamalla asumistukea, valtiovallan tulee huolehtia siitä, että myös vuokranantajat leikkaavat omia katteitaan. Koko taakkaa ei saa jättää asukkaiden kannettavaksi.

Maatalouden tuotantoedellytykset on turvattava koko maassa

Maatalouden huoltovarmuus ja omavaraisuus tulee säilyttää. Päätöksenteon tulee olla pitkäjänteistä, jotta maataloustuottajat voivat tehdä omat tuotantoratkaisunsa ja investointinsa luottaen maatalouspolitiikan linjaan.

Kristillisdemokraattien Etelä-Savon piirin syyskokous Savonlinnassa kantaa huolta maanviljelijöiden jaksamisesta, lomitusjärjestelyistä ja riittävän tulotason turvaamisesta elinkeinolle.

KD:n Etelä-Savon piirin puheenjohtajana jatkaa Jouni Koskela Savonlinnasta ja varapuheenjohtajana Liisa Ahonen Mikkelistä.