Essayah suomalaismedialle: Samat säännöt kaikkien maiden urheilijoille, kisaisännyyshaku läpinäkyväksi

5.8.2016 klo 11:52 Uutiset

Sari Essayah valittiin KOK:n jäseneksi. Syksyn mittaan ratkeaa, millaiseen rooliin Sari Essayah pääsee Kansainvälisessä olympiakomiteassa. Essayah nimettiin torstaina Rio de Janeirossa KOK:n jäseneksi, kahdeksantena suomalaisena. Iltalehti ja Ilta-Sanomat uutisoi 5.8. Essayah`n näkemyksistä seuraavasti STT:n uutisjutun pohjalta:

Kansanedustaja, kristillisdemokraattien puheenjohtaja Essayah, 49, on kiinnostunut eettisestä komiteasta, mutta sen jäsenmäärä on jo täynnä.
– Myös talousasiat ja talouden läpinäkyvyys kiinnostavat minua. KOK on ottanut käyttöön kirjanpidon kansainväliset standardit, Essayah kertoi suomalaismedialle.

Talouden lisäksi Essayah painottaa urheiluliikkeen arvoja. Kisaisännyyden haun pitää olla läpinäkyvää ja urheilun puhdasta.
– Miten luodaan järjestelmä, että kaikissa maissa urheilijoilla on samat säännöt, Essayah sanoi.

Hän sai parin päivän ajan järjestön kongressissa arvokasta oppia, kun jäsenistö keskusteli muun muassa dopingista, Venäjän osallistumisesta olympialaisiin ja uusien lajien valinnasta kisoihin. Essayahilla on suuri luottamus siihen, että KOK:n nykyinen puheenjohtaja Thomas Bach toteuttaa rooliaan muutosjohtajana.
– Se, mitä aiemmin lakaistiin maton alle, on nyt vilkkaan keskustelun aiheena, Essayah sanoi.

Venäjän osittainen sulkeminen kisoista oli Essayahin mukaan paras mahdollinen ratkaisu nykytilanteessa.
– Kuten Bach sanoi, asian käsittely ei kuitenkaan jää tähän.

KOK:ssa moni asia on muuttumassa tulevina vuosina, jos Bachin ajama 40 kohdan Agenda 2020 -hanke etenee. Pikavoittoja ei kuitenkaan ole luvassa, sillä KOK:n kaltainen iso laiva kääntyy hitaasti. Kärsivällisyyteen Essayah on valmis. Jos hän on KOK:n jäsenenä sääntöjen sallimaan 70 ikävuoteen asti, hänellä on 21 vuotta aikaa saada muutoksia aikaan.

Lue artikkeli Iltalehdestä