Toiminnanjohtaja Pekka Matilainen KD:n eduskuntavaaliehdokkaaksi Pirkanmaalla

4.2.2019 klo 10:13 Uutiset

iakoniajärjestö ViaDia Pirkanmaa ry:n toiminnanjohtaja Pekka Matilainen on nimetty Kristillisdemokraattien eduskuntavaaliehdokkaaksi Pirkanmaalla.

– Koen kutsumusta kehittää valtakunnallisesti ja yhteiskunnallisesti toimia, jotka parantavat huono-osaisten henkilöiden mahdollisuutta osallistua yhteiskuntaan ja löytää inhimillinen paikka siinä, sanoo Matilainen, joka on 49-vuotias aviomies ja neljän kouluikäisen lapsen isä Kangasalta.

– Olen tehnyt kymmenen viime vuotta työtä ruoka-avun, vankilatyön, asunnottomuuden ja köyhyyden parissa. Olemme kohdanneet ruoka-avussa tuhansia köyhyysrajalla eläviä, asuttaneet yli sata asunnottomana ja työttömänä vankilasta vapautuvaa vankia sekä työllistäneet ja kuntouttaneet suuren joukon ihmisiä.

Matilainen tulee kampanjassaan nostamaan vahvasti esiin muun muassa perusturvan uudistamisen tarpeen ja päihdehoidon ja päihdepolitiikan kysymykset. Hänellä on näkyviä tukijoita ja suosittelijoita.

– Tuen ja suosittelen Pekka Matilaista eduskuntavaalityöhön. Pekalla on tahtoa, sydäntä ja taitoa vaikuttaa asioihin heikomman hyväksi, sanoo Pirkanmaan pitkäaikainen kansanedustaja, sosiaalineuvos Leena Rauhala.

–  Tunnen Pekan kymmenen vuoden ajalta. Hänellä on poikkeuksellinen kyky saada pienillä resursseilla aikaan suuria tuloksia, mitä tulee haavoittuvassa asemassa olevien elämän parantamiseen, professori Juho Saari kertoo.

Matilainen toimii diakoniajärjestö ViaDia Pirkanmaa ry:n toiminnanjohtajana. Järjestön toimintaan kuuluvat ruoka-aputyö, kuntouttava työtoiminta, työllistämispolut, asunnottomuustyö ja vankilatyö sekä vapautuvien vankien tukeminen. Hänellä on omakohtainen kokemus siitä, miten elämä voi muuttua radikaalisti.

ViaDia Pirkanmaa -järjestöllä on 18 palkattua työntekijää ja noin 70 kuntoutujaa Tampereen ja Kangasalan kaupungeilta sekä alueen vankiloista. Järjestö toimii palveluntuottajana Tampereen kaupungille, Kangasalan kaupungille ja rikosseuraamuslaitokselle.

Matilainen on myös Suomen Vapaakirkon- ja ViaDia ry:n vankila- ja kriminaalityön yhdyshenkilö ja hänellä on erilaisia muita seurakunnallisia luottamustehtäviä.

Hän on osallistunut valtakunnalliseen kehittämistyöhön yhteistyössä mm. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, Sosiaali- ja terveysministeriön ja Ympäristöministeriön kanssa.

– Olen toiminut 10 vuotta ViaDia työssä. Olemme matkan varrella kehittäneet laajoja tukimuotoja kaikista huono-osaisimpien lähimmäistemme tueksi. Erityisinä painopistealueina ovat olleet ruoka-apu asiakkaiden kuntouttavat päiväkeskukset, asunnottomuustyön uudet toteuttamistavat ja vapautuvien vankien erilaiset tukimuodot yhdessä viranomaistahojen kanssa.

– Olemme toteuttaneet näiden vuosien aikana 12 erilaista ESR, RAY, STEA ja työvoimapoliittisesti rahoitettua tai ministeriöhanketta. Olen toiminut useimpien hankkeidemme johtajana tai kehittäjänä, Matilainen kertoo.

Matilaisen eduskuntavaalisivut löytyvät osoitteessa www.pekkamatilainen.fi