Timo Alaräisänen KD:n aluevaaliehdokkaaksi Lapissa

13.10.2021 klo 09:57 Uutiset

Rovaniemellä kokoontunut Kristillisdemokraattien Lapin piirin syyskokous on nimennyt aluevaaliehdokkaakseen Kemijärvellä ylihammaslääkärinä toimivan Timo Alaräisäsen.

Timo Alaräisänen on toiminut aikaisemmin mm. sairaala Lapponian johtavana ylilääkärinä ja Kemijärven kaupungin sosiaali- ja terveysjohtajana.

Timo on ollut mukana sote-uudistuksen valmistelussa alusta alkaen eli jo 15 vuoden ajan. Hän on toiminut eri rooleissa sekä Itä-Lapin seutukunnallisissa hankkeissa että maakuntatasolla. Alaräisänen on mukana myös tulevan maakunnallisen hyvinvointialueen valmistelussa. Kemijärven kaupungin pandemiatyöryhmä on omalta osaltaan työllistänyt viime aikoina Timoa.

Timo Alaräisänen kokee saaneensa pitkään jatkuneen sote-valmistelun myötä paljon tietoa ja näkemystä uudistukseen liittyvistä mahdollisuuksista ja haasteista.

”Olisi hienoa olla saattamassa tämä vuosisadan suurin hanke hyvään päätökseen nimenomaan aluevaltuustossa, joka lopulta joutuu tekemään meitä kaikkia koskettavia linjauksia siitä, miten yhdenvertaiset ja vaikuttavat sote-palvelut toteutetaan vähäväkisessä, mutta alueellisesti laajassa Lapin maakunnassa.”

”KD lähtee aluevaaleihin laatu edellä eli yhdellä kärkiehdokkaalla, sillä Alaräisäsen mukana uuteen aluevaltuustoon saadaan aimo annos asiantuntemusta ja kokemusta myös syrjäseutujen sote-tilanteesta. KD on vaaliliitossa kokoomuksen kanssa, millä pyritään varmistamaan hyvän ehdokkaamme läpimeno”, kertoo puolueen varapuheenjohtajistoon kuuluva Pirkka Aalto.

(kuva: Pirkka Aalto)

Uutinen, että Kokoomus ja Kristillisdemokraatit ovat solmineet Lapissa vaaliliiton sekä tammikuun 2022 aluevaaleihin että kevään 2023 eduskuntavaaleihin KD-verkkolehdessä