KD:n ehdokasasettelu loppusuoralla – laaja joukko eri alojen asiantuntijoita ehdolla eduskuntaan

22.1.2023 klo 12:48 Uutiset

Kristillisdemokraateilla on kevään eduskuntavaaleissa tarjolla ehdokkaina edustava joukko eri alojen ja suomalaisten arjen asiantuntijoita. Eduskuntavaaliehdokkaita nimetään lisää siihen saakka, kunnes kaikki ehdokaslistat ovat täynnä eli viimeistään 21.2.

Iso joukko KD:n ehdokkaita ja tukiryhmäläisiä lähtee vaaliristeilylle 28.-29. tammikuuta, jolloin myös puolueen kampanjateema ja -ilme sekä vaaliohjelma julkistetaan.

KD:n jo nimetyt eduskuntavaaliehdokkaat:

HELSINGIN VAALIPIIRI (vaaliliitto, KD:llä tulee olemaan 8 ehdokasta):

Arto Antturi, Mika Ebeling, Eli El-Khouri, Markus Hekkala, Sari Kumin ja Sari Mäkimattila.

UUDENMAAN VAALIPIIRI:

Susanna Ahonen (Raasepori), Tiina Arlin (Vantaa), Jan Axberg (Vantaa), Annamari Brandao (Järvenpää), Pekka Ijäs (Porvoo), Kaarina Järvenpää (Espoo), Arto Jääskeläinen (Vantaa), Jouko Jääskeläinen (Vantaa), Loviisa Kaartokallio (Vantaa), Susanna Koivula (Mäntsälä), Kitti Kumpulainen (Karkkila), Ina Kuula (Nurmijärvi), Mila Lehtonen (Tuusula), Juha Malmi (Vantaa), Jari Metsämuuronen (Vantaa), Ari Mönttinen (Lohja), Kauko Pohjonen (Helsinki), Pia Polviander (Espoo), Mika Poutala (Espoo), John Remes (Vihti), Niklas Räsänen (Porvoo), Pentti J. Rönkkö (Kerava), Eemil Silventoinen (Vantaa), Tiina Sinkkonen (Sipoo), Jorma Surakka (Kerava), Reija Taupila (Hyvinkää), Pauli Tuohioja (Kauniainen) Tiina Tuomela (Vantaa), Kristiina Vuorinen (Espoo) ja Sonja Välkepinta (Loviisa).

VARSINAIS-SUOMEN VAALIPIIRI:

Reima Anolin (Somero), Ville Auvinen (Turku), Katriina Hiippavuori (Masku), Sirkku Kemppainen (Lieto), Michelle Kivimäki Wilders (Turku), Antti Riuttaskorpi (Loimaa), Mirja-Riitta Sjöholm (Turku), Aleksi Stenberg (Turku), Tommi Terä (Turku) ja Jani Ursin (Salo).

SATAKUNTA (ehdokaslista on täynnä):

Emmi Flyktig (Harjavalta), Tiina Huhtala (Pori), Marketta Juntunen (Pori), Vesa Järvenpää (Rauma), Varpu Kivelä (Eura), Simo Korpela (Pori), Ari Lehtinen (Ulvila), Allan Lindeman (Pori), Minna Nurmi (Ulvila), Elias Rantanen (Huittinen), Maarit Rantanen (Jämijärvi), Tuuli Rintanen (Eurajoki), Miika Vuola (Pori) ja Johanna Vähäkainu (Pori).

HÄMEEN VAALIPIIRI:

Piia Aitto-oja (Janakkala), Risto Auvinen (Asikkala), Juha-Pekka Forsman (Lahti), Iida Hovi (Lahti), Kari Kallio (Asikkala), Marjo Loponen (Lahti), Ville Melanen (Lahti), Susanna Peltonen (Tammela), Päivi Räsänen (Riihimäki), Hannele Saari (Riihimäki), Marko Smeds (Hollola), Vuokko Syväntö (Hämeenlinna) ja Ville Turkkinen (Hämeenlinna).

PIRKANMAAN VAALIPIIRI:

Riitta Haapala (Valkeakoski), Marika Hakola (Virrat), Marjut Hovi (Nokia), Jaakko Ikonen (Lempäälä), Mia Joki (Akaa), Riitta Kuismanen (Pirkkala), Piia Nurmela (Lempäälä), Sirpa Pursiainen (Tampere), Laura Pöyhönen (Tampere), Pirjo Raunio (Sastamala), Ami Rinta-Valkama (Tampere), Sari Tanus (Tampere) ja Kauko Turunen (Parkano).

KAAKKOIS-SUOMEN VAALIPIIRI:

Liisa Ahonen (Mikkeli), Mikko Almgren (Kotka), Aila Asikainen (Juva), Marianne Bruce (Kotka), Eija Hauska-Mertanen (Imatra), Liisa Hirvonen (Savonlinna), Sanna-Mari Hokkanen, Jouni Koskela (Savonlinna), Päivi Kovanen (Pieksämäki), Juha Rantalainen (Lappeenranta), Susanna Rasimus (Kouvola) ja Ann-Niina Turunen (Lappeenranta).

SAVO-KARJALAN VAALIPIIRI:

Pirjo Backman (Suonenjoki), Sari Essayah (Lapinlahti), Heidi Hartikainen (Varkaus), Hannu Haukka (Iisalmi), Eero Klaavo (Kuopio), Osmo Kokko (Joensuu), Harri Koskela (Joensuu), Ella Kärki (Nurmes), Annukka Ojala (Kuopio), Kari Pohjola (Kuopio), Jasmin Pyöriäinen (Joensuu), Maija Silvennoinen (Liperi), Matti Turunen (Joensuu) ja Ahti-Pekka Vornanen (Vieremä).

KESKI-SUOMEN VAALIPIIRI:

Joona Ilves (Äänekoski), Eveliina Kangasniemi (Keuruu), Kati Koro (Muurame), Juha Käpyaho (Jyväskylä), Roosa-Maria Paakkunainen (Jyväskylä), Anne Pihl (Uurainen), Santtu Pihlaja (Joutsa), Tapio Puolimatka (Jyväskylä), Harry Ruotsalainen (Laukaa), Teemu Savolainen (Jyväskylä) ja Mervi Turunen (Jyväskylä).

VAASAN VAALIPIIRI:

Hanna-Lea Ahlskog (Kokkola), Pentti Ahopelto (Alavus), Virpi Ali-Haapala (Toholampi), Arvid Karell (Mustasaari), Tomi Kaunismäki (Vaasa), Hannu Kippo (Kokkola), Sampo Latvala (Alajärvi), Rami Lehtola (Pietarsaari), Juhana Lähdesmäki (Ilmajoki), Veera Männistö (Vaasa), Kati Nummensalo (Seinäjoki), David Pettersson (Pedersöre), Kimmo Rantanen (Seinäjoki) ja Peter Östman (Luoto).

OULUN VAALIPIIRI:

Pirkka Aalto, Leena Askeli (Kempele), Matti Heikkinen (Oulainen), Merja Hurskainen (Oulu), Ritva Huusko (Tyrnävä), Sami Kilpeläinen (Sotkamo), Jami Kähkönen (Suomussalmi), Veijo Moilanen (Kajaani), Sari Männistö (Kalajoki), Ari-Pekka Nieminen (Pudasjärvi), Anna-Kaisa Pelto (Oulu) ja Jorma Perander (Raahe).

LAPIN VAALIPIIRI (vaaliliitto, KD:llä tulee olemaan 3 ehdokasta):

Sofia Hokkanen (Rovaniemi) ja Erkki Hurtig (Tornio)

Ehdokkaiden esittelyjä löydät tammikuun lopulla avautuvasta vaaligalleriasta, jota päivitetään aina vaalipäivään saakka.