KD valmis kantamaan vastuuta: Tulevan hallituksen käännettävä Suomi-laivan suunta

15.4.2023 klo 13:36 Uutiset

Kristillisdemokraattien puoluehallitus linjasi, että puolue tavoittelee hallitusvastuuta. KD vastaa hallitustunnustelija Petteri Orpon kysymyksiin tiistaihin mennessä. KD:n puoluehallitus pitää tärkeänä, että tuleva hallitus lähtee uudistamaan Suomea sekä viemään talouteen liittyviä haasteita ja rakenteellisia uudistuksia eteenpäin.

Tulevan hallituksen on käännettävä Suomi-laivan suunta, jotta nouseva sukupolvi voi periä kestävällä pohjalla olevan maan ja suomalainen hyvinvointi turvataan. Tarvitsemme rakenteellisia muutoksia, muun muassa kannustavan sosiaaliturvan mallin. Näitä pitää olla rohkeutta tehdä. Toivomme, että sellainen hallitus Suomelle löytyy. KD on valmis kantamaan vastuuta.

Kristillisdemokraatit sai eduskuntavaaleissa 4,2 prosentin kannatuksen % (+0,3 viime eduskuntavaaleihin). KD sai 5 kansanedustajaa ja Uudeltamaalta uuden kansanedustajan, yrittäjän ja entisen olympiaurhelijan Mika Poutalan. KD:n kokonaisäänimäärä on puolueen historian neljänneksi paras tulos, yhteensä 130 694 ääntä, ja yli 10 000 lisä-ääntä edellisiin eduskuntavaaleihin verrattuna.