KD:n kansanedustajat budjetista: Suurituloisten osallistuminen talkoisiin tärkeää

10.9.2015 klo 16:36 Uutiset

Kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän mielestä suurituloisten osallistuminen talkoisiin on tärkeää. Ryhmä kommentoi hallituksen budjettiriihen tuloksia heti tuoreeltaan.

KD:n kansanedustajien mielestä solidaarisuusveron tulorajojen alentaminen sekä pääomaveron hienoinen korotus on oikeudenmukainen liike tässä taloustilanteessa.
– Hallitus on tehnyt Valtiovarainministeriön esitykseen monia KD:n esittämiä muutoksia. Myönteistä on myös, että eläkeläisten asumistuen leikkauksia on kohtuullistettu. Tosin edelleen leikkaukset ovat merkittäviä ja tulevat osumaan kipeästi moneen yksinasuvaan ikäihmiseen. Keliakiakorvausten poistaminen on verrattavissa lääkekorvauksen poistamiseen yhdeltä sairasryhmältä. Se ei ole oikeudenmukaista, ryhmä toteaa kannanotossaan.

KD on huolissaan hallituksen suunnitelmista suurentaa entisestään päiväkotien ryhmäkokoja. Päiväkotiryhmät ovat jo nyt suuria. Hoitajien vähentäminen päiväkodeista merkitsee välitöntä heikennystä lasten arkipäivään. Lisäksi lapsilisien indeksikorotukset poistetaan. KD-ryhmä muistuttaa, että lasten hyvinvoinnista säästäminen on lyhytnäköistä politiikkaa.

Kristillisdemokraattien kansanedustajat pitävät kannatettavana eduskunnan puhemiehistön ehdotusta ottaa kansanedustajat mukaan säästötalkoisiin pidättämällä heiltä yhden viikon palkkion. Lisäksi ryhmä haastaa jokaisen kansanedustajan antamaan viikon palkkion jollekin kehitysyhteistyössä tai kotimaassa hyvää tekevälle järjestölle.