Östman: Suomen elinkeinoelämällä paljon mahdollisuuksia, kun keskitytään vahvuuksiin ja tehdään määrätietoista työtä

14.11.2015 klo 13:37 Uutiset

– Vaikka Suomi on menettänyt kilpailukykyään ja bruttokansantuote oli syksyllä negatiivinen, on päästävä eroon jatkuvista pessimistisistä lausunnoista, joita luemme lähes päivittäin mediasta. Emme pääse eteenpäin vain pysähtymällä keskittymään kielteisiin asioihin, totesi KD:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Peter Östman. Hän osallistui lauantaina KD:n  Kymen piirin syyskokoukseen Haminassa.

– Kaikista haasteista huolimatta Suomessa on valtavasti potentiaalia kehittymiseen ja uusiin aluevaltauksiin elinkeinoelämässä. Meidän on syytä keskittyä kansakuntana ja päättäjinä näihin myönteisiin mahdollisuuksiin ja työskennellä kaikella tarmollamme positiivisen käänteen aikaansaamiseksi.

– Emme saa tehtyä kauppoja ja voita Suomeen uutta liiketoimintaa kertomalla, miten huonoja me olemme. On keskityttävä vahvuuksiimme. Maassamme on maailman korkeatasoisinta koulutusta. Meillä on tuhansia IT-insinöörejä vapaina uusiin tehtäviin, eikä heidän tietotaitonsa ole kadonnut. Meillä on paljon vahvuuksia biotalouden saralla.

– Päättäjillä ja elinkeinoelämällä on oltava rohkeutta katsoa tulevaisuuteen ja kykyä visioida mitä haluamme. Kaikki mahdollisuudet eteenpäin menemiselle ja onnistumisille ovat olemassa. Se mikä on mennyt pieleen, ei saa sitoa meitä vaan siitä on otettava opiksi, Östman totesi.-

Hallituksen olisi jatkettava ponnisteluja kilpailukyvyn parantamiseksi. Kilpailukykyloikkatavoitetta olisi syytä nostaa 20 prosenttiin. Tarpeetonta byrokratiaa, joka heikentää mahdollisuuksia investointeihin ja työllistämiseen tulee vähentää nopeasti.

Östman on vakuuttunut siitä, että muutos virkamieskulttuurin myös parantaisi kilpailukykyä.

– Virkamieskulttuuria niin valtion kuin kuntienkin hallinnossa on parannettava. Virkamiesten tulisi nähdä itsensä elinkeinoelämän yhteistyökumppaneina, joiden tehtävä on ratkaista ongelmia eikä etsiä niitä.

– Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä on investointien edistäminen. On investoitava enemmän pk-yritysten kansainvälistymiseen. Kilpailukykyisiä tuotteita ja osaamista löytyy, joilla Suomen elinkeinoelämä ja vienti saadaan nousuun, kun vain haluamme. Meidän on vain kyettävä määrätietoisesti päättämään ja työskentelemään uuden suunnan toteutumiseksi. Maan hallituksella on tässä tärkeä rooli, Östman korosti.

 

Peter Östman

puh 050 512 1845