Tuulikki Tepora jatkaa Helsingin KD:n puheenjohtajana, Malmin lentoasema säilytettävä

26.11.2015 klo 13:17 Uutiset

KD:n Helsingin piiri puheenjohtajana jatkaa kasvatustieteiden maisteri, luokanopettaja Tuulikki Tepora Pihlajamäestä. Piirin uudeksi varapuheenjohtajaksi valittiin valtiotieteiden maisteri, elokuva- ja tv-ilmaisun vastuuopettaja Petteri Hiienkoski Jollaksesta.

Helsingin Kristillisdemokraatit ovat olleet huolissaan Malmin lentokentän tulevaisuudesta jo pitkään. Tuulikki Tepora kertoo, että Helsingin KD suhtautuu kriittisesti Malmin lentoaseman suunniteltuun alasajoon.
– Malmin lentokenttä on toiseksi vilkkain lentoasema Helsinki-Vantaan jälkeen. Lähes puolet yleisilmailun operaatioista ja kolmannes lentokoulutuksesta tapahtuu  Malmilla.  Valvotussa ilmatilassa tehtävän lentokoulutuksen merkitys lentoturvallisuuteen on huomattava. Malmi on kansainvälinen lentokenttä, joka on tarkoitettu erityisesti aikatauluttomalle lentoliikenteelle. Malmi toimii vartiolentolaivueen ja meripelastuksen tukikohtana ja takaa kolmessa minuutissa pääsyn merelle.

Lentoharrastajia kymmenessä ilmailukerhossa on noin 8 500.  Arvokas lintu- ja luontoalue tarjoaa virkistystä helsinkiläisille. Lisäksi valtakunnallisesti huomattava ja historiallisesti tärkeä kulttuuriympäristö on jo kahdesti ollut World Monuments Fundin sadan uhanalaisen  kulttuurikohteen listalla. Pääkaupunkiseudun asukkaista peräti 67 % haluaa säilyttää alueen lentotoiminnassa.

– Lentoasema on arvokas näyttö nuoren Suomen yritteliäisyydestä ja tulevaisuudentoivosta, Tuulikki Tepora korostaa ja kertoo Helsingin Kristillisdemokraattien kannattavan Malmin lentoaseman kehittämistä ja hyödyntämistä lentokoulutuksen toteuttajana, vartiolentolaivueen ja meripelastuksen helikopteritukikohtana sekä kaupunkilaisten ja matkailijoiden historiallisesti arvokkaana turistikohteena.