KD:llä 8,9 %:n kannatus Turun Osuuskaupan vaaleissa ja viisi ehdokasta valittiin edustajistoon

21.4.2016 klo 11:06 Uutiset

Kristillisdemokraattien ehdokaslista nousi suurimmaksi vaalivoittajaksi Turun Osuuskaupan edustajiston vaaleissa. KD:n ehdokaslista keräsi äänistä peräti 8,9 % ja sai 60-jäseniseen edustajistoon viisi paikkaa. Edellisissä vaaleissa KD:n ehdokaslista keräsi 4,2 % äänistä ja sai silloin kaksi paikkaa edustajistoon.

KD:n ehdokkaista valituiksi tulivat rovasti Ismo Seivästö Kaarinasta, katulähetystyöntekijä Kaija Raninen Turusta, lääkäri ja aluejohtaja Jukka-Pekka Kuokkanen Liedosta, ekonomi Ritva Vehniäinen Kaarinasta sekä yrittäjä ja omaishoitaja Taina Vuorio Uudestakaupungista.

–          Näin suuri kannatuksen kasvu ja menestys osoittaa, että kristillisdemokraattien ehdokkaisiin ja heidän ajamiin asioihin äänestäjät luottavat ja haluavat vaaleissa äänestää KD:n ehdokkaita, puolueen noususta iloitsee puolueen puheenjohtaja Sari Essayah.

Vuosina 2008 – 2012 itsekin Turun osuuskaupan edustajistossa ollut Essayah kertoo, että hänen edustajistoaikana KD:llä oli kaksi edustajaa, mutta nyt KD:n menestys on yli kaksinkertaistunut Turun osuuskaupan alueella Varsinais-Suomessa.

Myös Suur-Seudun (SSO) Osuuskaupan edustajiston vaaleissa Kristillisdemokraattien ehdokaslista sai suuren vaalivoiton saamalla 50-jäseniseen edustajistoon kolme paikkaa. Nyt päättyneellä kaudella KD:llä ei ollut edustajistossa yhtään edustajaa.

Nyt valituiksi tulivat KD:n ehdokaslistalta yrittäjä Jorma Peltonen Halikosta, sosionomi Marjatta Halkilahti Muurlasta sekä pastori ja nuorisotyöntekijä Pertti Vallittu Halikosta.

 

Turun osuuskaupan vaalien kaikki tulokset löytyvät: täältä ja Suur-Seudun osuuskaupan vaalitulokset: täältä