KD Etelä-Savo asetti ensimmäiset 11 maakuntavaaliehdokasta

7.4.2018 klo 19:55 Uutiset

Kristillisdemokraattien Etelä-Savon piirin kevätkokous pidettiin 7.4.2018 Pieksämäellä, Partaharjun toimintakeskuksessa lauantaina 7.4.2018 ja kokouksessa julkistettiin ensimmäiset maakuntavaaliehdokkaat: Pieksämäeltä fysioterapeutti Päivi Kovanen, Puumalasta metsätalousyrittäjä Olavi Kietäväinen, Savonlinnasta apulaisrehtori Kimmo Jaatila, suojelubiologi Jouni Koskela, kanttori Arto Liukko ja nuorisotyönohjaaja Esko Repo, Sulkavalta myyjä Kirsti Rito sekä Mikkelistä lähihoitaja Liisa Ahonen, lähihoitaja Pirkko Kuikka, diakoni Pertti Ruotsalainen ja linja-autonkuljettaja Joni Tomminen. Maakuntavaalit ollaan pitämässä 28.10.2018.

Pieksämäen kaupungin tervehdyksen kokoukseen toi KD:n paikallisosaston puheenjohtaja, kaupunginvaltuutettu Antti Kivimäki. Poliittisessa tilannekatsauksessa puolueen 2. varapuheenjohtaja, maahanmuuttoviraston ylitarkastaja Tomi Kuosmanen (kuvassa) puhui maahanmuutosta yleisellä tasolla ja esitteli myös puolueen maahanmuuttopolitiittisen ohjelman: www.kd.fi/files/2016/02/Maahanmuutto_ohjelma-6-s_FINAL_low.pdf.

Kokous antoi kaksi julkilausumaa:

– Kristillisdemokraattien Etelä-Savon piiri esittää, että Suomi tarvitsee vanhusasiainvaltuutetun.

Erityisesti Etelä-Savossa tilanne on huolestuttava, koska huoltosuhde heikkenee koko ajan. Osa vanhuksistamme on jopa jäänyt heitteille maassamme. Suomessa on jo lapsiasiainvaltuutettu ja nyt tarvitsemme myös vanhuksille puolestapuhujan. Kansalaisaloite.fi-sivustolla voi käydä allekirjoittamassa aloitteen vanhusten puolesta: www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/3086.  Maamme tulee pitää huolta kaikista kansalaisistaan ja aivan erityisesti ikäihmisistään. He ovat antaneet maamme kehityksen hyväksi suuren panoksen. Vanhusasiainvaltuutettu on askel oikeaan suuntaan.

– Piirikokous vetoaa kuntapäättäjiin yleishyödyllisten yhdistysten omistamien rakennusten kiinteistöveron alentamiseksi 0 %:iin, joka on jo useissa kunnissa toteutettu. Tämä päätös edesauttaisi kolmannen sektorin toimintamahdollisuuksia, mistä olisi hyötyä kunnille yhdistysten tuottamien palvelujen ja asukkaiden osallistamisen kautta.