Kuopiolainen varakansanedustaja, lääkäri Björn Cederberg ehdolla eduskuntaan

24.1.2019 klo 10:48 Uutiset

Kuopiolainen lääkäri ja pastori Björn Cederberg on ehdolla kansanedustajaksi Savo-Karjalan vaalipiiristä. Viime vaaleissa Kristillisdemokraattien varakansanedustajaksi noussut Cederberg on työskennellyt vuodesta 2005 Kuopion kaupunginvaltuutettuna ja lukuisissa eri luottamustehtävissä.

– Sote-palvelujen uudistamisessa on kyse ihmisten arjen sujuvuudesta ja turvallisuudesta. Uudistuksen onnistumista mitataan palvelujen saatavuudella ja laadulla sekä sillä, miten ne vastaavat asiakkaiden tarpeisiin. Korostan laadukasta ja vaikuttavaa hoitoa, jota tarjotaan lähipalveluna. Työterveyshuolto ja Kela-korvaukset pitää pääosin säilyttää, Cederberg korostaa.

– Lapsiperheiden ja vanhusten tukeminen on yhteiskunnan kokonaisedun mukaista. Yhteiskunnan rakentamistyön arvoa mitataan ajan saatossa. Isänä ja ukkina haluan turvata lasten ja nuorten tulevaisuuden tasa-arvoisten koulutus- ja opiskelumahdollisuuksien kautta. Jokaiselle ikäluokalle on tavoitteena vähintään toisen asteen koulutus. Korkeakouluopinnoissa on tehtävä entistä laajemmin yhteistyötä yritysten ja julkisen sektorin kanssa.

– Kaupunginvaltuutettuna näen Savo-Karjalan liikenteellisen kehittämisen ensiarvoisen tärkeänä työpaikkojen säilymisen, alueellisen saavutettavuuden ja maakuntien elinkelpoisuuden turvaamiseksi, Cederberg sanoo.

Kristillisdemokraattien Savo-Karjalan vaalipiirin kaikki viisitoista kansanedustajaehdokasta on nyt nimetty. Hyvät gallup-luvut ennakoivat KD:lle mahdollisuutta jopa kahteen kansanedustajapaikkaan vaalipiirissä.