KD Helsinki: Yksinelävien asemaan yhteiskunnassa on kiinnitettävä paremmin huomiota

28.5.2019 klo 15:09 Uutiset

KD:n Helsingin piirin kevätkokous 27.5 otti kantaa yksinelävien asemaan yhteiskunnassamme.

Yksinelävien määrä on kasvanut viimeisen vuosikymmenen aikana selvästi. Yksineläviä on nyt Suomessa jo yli miljoona ja määrä kasvaa koko ajan.  Köyhyysrajan alle yksinelävistä jää jopa kolmannes. Myös toimeentulotukea saavista suuri joukko on yksinasuvia.

Yksinelävien elinkustannukset ovat parisuhteessa eläviä suuremmat. Asumiseen ja elämiseen menee suhteellisesti enemmän palkansaajan tuloista kuin pariskunnilta tai perheiltä joissa nämä kulut jakautuvat kahden palkansaajan kesken. Yksinasuvien köyhyyden syy onkin juuri yhden palkan varassa eläminen. Sairaus ja työttömyys voivat muuttaa taloustilanteen saman tien kestämättömäksi. Helsingin kristillisdemokraatit ehdottavat, että  yksinelävien pienituloisten verotusta kevennetään ja saadaan se oikeudenmukaiseksi suhteessa perhetalouksiin. Samanaikaisesti on kiinnitettävä huomiota kotitalous-ja työasuntovähennyksen ja näiden säädösten uudistamiseen niin, että ne ottavat paremmin huomioon yksinasumiseen liittyvät taloudelliset haasteet.

 

Kokouksessa käytiin keskustelua myös tulevan KD:n puoluekokouksen asioista ja Helsingin piiri esittää nykyisen puolueen 1. varapuheenjohtaja Tiina Tuomelan valintaa jatkamaan varapuheenjohtajana.

Helsingin piirin kevätkokous 27.5.2019

kuvassa piirin puheenjohtaja Tuulikki Tepora