Antero Laukkanen: Tehoton ministeriö ei saa jaettua avustusjärjestöille luvattuja varoja

21.9.2019 klo 15:10 Uutiset

Suomalainen köyhyys on pienituloisuutta ja leipäjonoja. Suomessa on noin 400 ruoka-apua jakavaa järjestöä, jotka eivät saa juuri minkäänlaista tukea yhteiskunnalta. Kansanedustaja Antero Laukkanen on toiminut eduskunnassa varojen saamiseksi, mutta on törmännyt erikoiseen ongelmaan.

-Muutamana vuonna nämä tärkeät avustusjärjestöt ovat saaneet eduskunnan ns. joululahjarahoista tukea toimintaansa, mutta mitään kiinteää tai vakituista rahaa heidän toimintansa tukemiseksi ei ole. Tämä on erittäin suuri puute, kansanedustaja Antero Laukkanen valittelee.

– Viime jouluna hyväksyttiin valtionbudjetti tälle vuodelle, josta myönnettiin 1,2 miljoonaa euroa järjestöille leipäjakotyöhön. 90 yhdistystä on hakenut rahoja, mutta tähän päivään mennessä ei euroakaan ole myönnetty. Tämän vuoden budjetissa on siis rahaa, mitä järjestöt eivät saa käyttöönsä.

– Olen ollut suoraan ministeri Krista Kiuruun yhteydessä. Ei voi kuin ihmetellä ministeriön tehottomuutta, Laukkanen ihmettelee.

Tämän hetken tiedon mukaan tälle vuodelle luvatut rahat ovat siis jaossa vasta yli vuoden jälkeen myöntämisestä. Tilanne kertoo valtionhallinnon tehottomuudesta tai nihkeydestä yhteiskunnan vähäosaisia kohtaan. Kuuntele koko haastattelu KD-Kompassista.