Vantaan kaupunginvaltuutettu Tanja Vahvelainen siirtyy Kristillisdemokraatteihin

11.11.2019 klo 21:50 Uutiset

Tanja Vahvelainen, kaupunginvaltuutettu: ”Pohdin pitkään jatkanko yksin vai liitynkö toiseen puolueeseen. Kuitenkin ryhmässä on voimaa ja täten paremmat mahdollisuudet toteuttaa niitä arvoja ja tavoitteita, joita asetin ehdolle lähtiessä. Luettuani puolueiden eri ohjelmia, koin KD:n luontaisena jatkeena itselleni ja tavoitteilleni.

Kuntalaiset äänestivät minut ajamaan asioitaan ja sitä haluan tehdä edelleen. En halua pettää äänestäjiäni, en ole kääntänyt takkiani, en anna periksi arvoistani, ajamistani asioista.

Maailma ympärillämme muuttuu. Uudistuessamme meidän tulee kuitenkin muistaa arvomme ja isänmaamme.

KD ajaa, kuten minäkin, Suomesta oikeudenmukaista, perheystävällistä ja yrittäjiä tukevaa yhteiskuntaa.  Omaa arvomaailmaani kuvaa myös puolueen periaateohjelmasta löytyvä lause: ”Arvostamme Suomen kulttuurisia erityispiirteitä, isänmaanrakkautta ja vaalimme Suomen kansallista itsemääräämisoikeutta.”

Kristillisdemokraattien historia ulottuu jo 1800-luvun Saksaan, jolloin kansa nousi puolustamaan mm. sananvapautta. Asia, jonka takana itse seison vakaasti. Allekirjoitan myös KD:n ajatukset itsenäisyydestä, kansanvallasta, ja vastustamme yhdessä EU:n kehittymistä liittovaltioksi. Hieman skeptisemmin suhtaudun maahanmuuttopolitiikkaan, mutta yhdyn maahanmuuttoa koskevan ohjelman useisiin kohtiin: Maahanmuuttoa tulee hallita vahvistamalla EU:n ulkorajavalvontaa, rikoksiin syyllistyneiden karkotusprosesseja tulee nopeuttaa, maahantulokielto tulee asettaa myös ulkomailla oleskelevalle terrorismirikoksiin syyllistyneelle. Lisäksi lieveilmiöitä tulee torjua hillitsemällä laittomasti maassa oleskelevien määrää tehokkaalla ulkomaalaisvalvonnalla ja maasta poistamisella.

Kiitän KD:tä heidän minua kohtaan osoittamastaan luottamuksesta. Edelleen kiitän suunnattomasti äänestäjiäni, toivoen tukeanne jatkossakin. Oma työni jatkuu yhä asettamillani tavoitteilla.”

Tiina Tuomela, KD Vantaan ja KD valtuustoryhmän puheenjohtaja: ”Otamme Tanja Vahvelaisen mielellämme puolueeseen ja valtuustoryhmäämme. Erityisesti sosiaali- ja terveyspoliittisissa asioissa olemme täysin yhtenäisellä kannalla. Ihminen ja hänen hyvinvointinsa tulee olla keskiössä. Valtuustoryhmämme koko on siis kasvanut kahdesta neljään.”

kuvassa Kristillisdemokraattien Vantaan valtuustoryhmä (vasemmalta): Juha Malmi, Tanja Vahvelainen, Tiina Tuomela ja Jouko Jääskeläinen.