KD Kymen piiri: Vanhukset ansaitsevat vaihtelua päiviinsä

11.11.2019 klo 13:16 Uutiset

Kristillisdemokraattien Kymen piiri piti syyskokouksensa 9.11.2019 Kotkassa. Syyskokous vetosi vanhusten ulkoitutakuun puolesta ja otti kantaa Etelä-Kymenlaakson Kymsoten virikeohjaajatoiminnan lopettamiseen.

Vanhukset ansaitsevat vaihtelua päiviinsä

Väestö vanhenee nopeasti ja yhä useampi vanhus päätyy palveluasumisen tai tehostetun palveluasumisen piiriin. Kristillisdemokraattien ”Ikäystävällinen Suomi” ohjelmassa linjataan, että ikääntyneiden palveluissa on korostettava terveyden edistämistä ja mm. ulkoilutakuun toteuttamista.

Etelä-Kymenlaaksossa on Kymsoten toimesta toteutettu viriketoimintaa, jossa tehtävää varten palkatut hoitajat ovat suunnitelleet vanhuksille viikko-ohjelman sekä toteuttaneet aktiviteetteja heidän kanssaan. Toiminta on nostanut elämänlaatua sekä tuonut kaivattua vaihtelua arkeen. Toimintamalli on ollut edistyksellinen ja sitä on ollut mahdollista hyödyntää myös muilla alueilla.

Loka-marraskuun vaihteessa 2019 on ilmoitettu Kymsoten virikeohjaajien työn lopettamisesta. Kristillisdemokraattien Kymen piirin kokous pitää päätöstä valitettavana ja ikäihmisten laadukkaan elämän edistämisen vastaisena. Tämän takia päätös on otettava uudelleen harkittavaksi.

Inhimillisen ja rikkaan elämän sisältöä tarvitaan, vanhusten hoito ei voi jäädä pelkäksi perushoidoksi ja hoivaksi. Muilla alan ammattihenkilöillä ei myöskään ole resurssia korvata tätä virikeohjaajien arvokasta työpanosta.

Piirin puheenjohtajaksi vuodelle 2020 valittiin jatkamaan Vesa Vainio Kouvolasta (kuvassa)  ja piirin varapuheenjohtajaksi valittiin jatkamaan Juha Rantalainen Lappenrannasta.

Syyskokous valitsi muiksi piirihallituksen jäseniksi Mikko Almgrenin Kotkasta, Eija Haikon Lappeenrannasta, Eija Hauska-Mertasen Imatralta, Arto Häkkisen Kotkasta, Maiju Hölsän Savitaipaleelta, Erkki Kurpan Luumäeltä, Leila Lehtisen Ruokolahdelta, Hannele Nyholmin Imatralta Kaakkois-Suomen Naispiirin edustajakis, Pirkko Parjasen Haminasta, Antti Taipaleen Lappeenrannasta, Tarja Turusen Lappeenrannasta, Reijo Vaurulan Kouvolasta ja Ansela Villikan Kouvolasta. Piirisihteerinä toimii Tarja Turunen Lappeenrannasta.