KD:n ulko- ja turvallisuuspoliittinen webinaari ti 5.4. klo 18 – Kristillisdemokraatit pohtivat Nato-jäsenyyden hakemista

1.4.2022 klo 10:08 Uutiset

Venäjän hyökkäyssodan myötä Suomen turvallisuuspoliittinen tilanne ja mahdollinen Nato-jäsenyyden hakeminen on noussut vahvasti esiin. Kristillisdemokraatit ovat tehneet viimeksi elokuun 2021 puoluekokouksessa linjauksen, joka seuraa Suomen ulko- ja turvallisuuspoliittista linjaa. Sen mukaan KD:ssa olemme liittymiseen valmiita, mikäli Suomi katsoo Nato-jäsenyyden turvallisuuspoliittisesti perustelluksi, ja sille on kansan enemmistön tuki. Näin ollen puoluekokouksessa muodostettu kanta mahdollistaa Nato-jäsenyyden hakemisen, mikäli turvallisuuspoliittinen tilanne sellaiseksi arvioidaan.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah on kertonut, että Nato-jäsenyyskeskustelua tullaan käymään pääsiäisen jälkeen pidettävässä puoluehallituksen kokouksessa ja toukokuun puoluevaltuustossa. Ennen näitä kokouksia puolue tekee aiheesta jäsenkyselyn. Suomen hallitukselta on tulossa pääsiäisen tienoilla lisäosa ulko- ja turvallisuuspoliittisesta selonteosta, jota käsitellään eduskunnassa.

Kristillisdemokraatit järjestää jäsenistölle ja muille aiheesta kiinnostuneille ulko- ja turvallisuuspoliittisen webinaarin tiistaina 5.4. kello 18-19.30.

Webinaari live-streamataan KD:n FB-sivulle fb.com/kristillisdemokraatit (tilaisuuden seuraaminen ei edellytä omaa Fb-tunnusta, muista päivittää selainsivua, jotta live-lähetys näkyy ja säädä oman tietokoneesi/tablettisi/kännykkäsi ääniasetukset sopiviksi, webinaari myös tallentuu nähtäville myöhemmin). Ohjelma streamataan myös Kristillisdemokraatit YouTube-kanavalle.

Tilaisuuden avaa puolueen puheenjohtaja Sari Essayah.

Alustajat:

  • Ulkopoliittisen instituutin FIIA:n vanhempi tutkija Pete Piirainen – aiheena laajempi turvallisuustilanne ja Suomen turvallisuuspoliittinen keskustelu
  • FIIA:n vanhempi tutkija, dosentti Jussi Lassila – aiheena Venäjän sisäpoliittinen tilanne ja kehitys
  • Ulkoministeriön tiimin vetäjä Janne Heiskanen – aiheena EU:n yhteinen turvallisuus- ja puolustuspolitiikka

Voit lähettää etukäteen kysymyksiä asiantuntijoille osoitteella [email protected]. Webinaarin lopussa voit lähettää kommentteja ja kysymyksiä FB:n keskustelun kautta. Tervetuloa mukaan seuraamaan!

Sähköpostikysely, jossa kysytään puoluejäsenten näkemyksiä mahdollisesta Nato-jäsenyyden hakemisesta lähetetään tämän seminaarin jälkeen.