Pirkanmaan piiri esittää Kuismasta, Jussilaa ja Pursiaista puolueen varapuheenjohtajiksi

17.6.2015 klo 23:51 Uutiset

KD:n Pirkanmaan piirihallitus on nimennyt puolueen varapuheenjohtajaehdokkaiksi sosiaali- ja terveydenhuollon opettajan Riitta Kuismasen, nuorisotyönohjaaja Jorma Jussilan sekä yhteiskuntatieteiden maisterin, sosiaali- ja terveysalan opettajajana toimivan kirjailija Sirpa Pursiaisen. Pirkanmaan piiri toivoo, että aktiivinen keskustelu puolueen tulevaisuudesta toteutuu laajan ehdokasjoukon avulla. Piiri haastaa myös niitä KD:n piirejä, joissa ei ole omaa kansanedustajaa tekemään aktiivisesti työtä varapuheenjohtajakisassa, sillä piiri uskoo, että varapuheenjohtajuuden myötä tuleva näkyvyys lisää KD:n kiinnostavuutta varapuheenjohtajan omassa vaalipiirissä.

Ehdokkaiden CV:t:

Riitta Kuismanen_2Riitta Kuismanen on peruskoulutukseltaan sekä fysioterapeutti että sosiaalipsykologi ja suorittanut opettajan pedagogiset opinnot. Hänellä on laaja kansainvälinen kokemus opiskelusta ja työskentelystä useassa eri maassa. Kuismanen on Pirkanmaan piirin puheenjohtaja ja puoluehallituksen jäsen sekä varavaltuutettu Pirkkalan kunnanvaltuustossa. Hän on toiminut myös Tampereen yliopiston ylioppilaskunnan hallituksessa. Kuismanen on profiloitunut aktiivina ideoijana ja organisaattorina piirissä.

 

 

Jorma JussilaJorma Jussila on koulutukseltaan nuorisotyönohjaaja. Hän on toiminut nuorisotyössä Vilppulassa, Hattulassa ja Kangasalla. Tunnustuksia pitkällä työuralla: Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kunniakirja työstä Nuorison Psykoterapeuttisessa Projektissa (NUPPI) 2001, Vuoden kangasalalainen 2006 sekä Kirkon lapsi- ja nuorisotyön ansiomerkki 2010. Luottamustoimissa Jussila on: Kangasalan kunnanvaltuuston jäsenenä viisi kautta, KD:n Kangasalan paikallisosaston puheenjohtaja, seurakunnassa luottamusmies, maakuntavaltuutettu, päihdehuollon kuntayhtymän valtuutettu sekä tieliikennemuseo Mobilian valtuuston jäsen. Jussila on ollut varakansanedustajana ja ehdolla myös EU-vaaleissa.

 

Sirpa Pursiainen_rajattuSirpa Pursiainen on toiminut puolueessa kymmenen vuotta ja kantanut vastuuta paikallistasolla, KD Nuorten varapuheenjohtajana, piirin toiminnanjohtajana sekä puolueen hallitusneuvottelijana vuonna 2011. Pursiainen omaa vahvan substanssiosaamisen sosiaali- ja terveysalalta ja hänen innovatiivinen puolueen tulevaisuuden rakentaja. Pursiainen näkee tärkeäksi, että puolue ajaa näkyvämmin heikommassa asemassa olevien asioita, kuten huonokuntoisten ikäihmisten, paljon sairastavien ja lastensuojelun asiakkaiden.

 

 

 

Kristillisdemokraattien puheenjohtajisto valitaan puoluekokouksessa Savonlinnassa 28.8.2015. Lisätietoja: www.kd.fi/puoluekokous.