Etelä-Pohjanmaan piirihallitus on huolissaan rautateitse tapahtuvan henkilöliikenteen tulevaisuudesta

1.11.2015 klo 18:46 Uutiset

Kristillisdemokraattien Etelä-Pohjanmaan piirin piirihallitus tutustui tiistaina 27.10.2015 yhdessä puolueen järjestöpäällikön Mikko Rekimiehen kanssa Ähtärin matkailu- ja kongressitiloihin.  Piirihallitus päätti kokouksessaan esittää vuoden 2017 puoluekokousta pidettäväksi Ähtärissä.

 

Kristillisdemokraattien E-P:n piirihallitus on huolissaan rautateitse tapahtuvan henkilöliikenteen tulevaisuudesta välillä Jyväskylä-Seinäjoki-Vaasa. Rataosuus on juuri peruskorjattu 40 vuoden käyttöä varten ja radan varrella sijaitsevissa kunnissa on panostettu elinkeinoelämän kehittämiseen jopa kymmenillä miljoonilla euroilla.  Näistä mainittavia esimerkkejä ovat Tuurin kauppakeskus ja Ähtärin matkailutoimi.

 

Rautateitse tapahtuva henkilöliikenne tulee mahdollistaa jatkossakin, eikä muutoksia tule tehdä ennen kuin raideliikenne on avattu kilpailulle. Liikenne- ja viestintäministeriön ja VR-yhtymän kaavailemien lakkautusten tilalle on löydyttävä korvaavat, raiteilla kulkevat liikenneyhteydet ennen lakkautusten toimeenpanoa. Poikittaisliikenteen merkitys välillä Jyväskylä-Seinäjoki-Vaasa on erityisen tärkeä asukkaiden ja yritysten, mutta myös opiskelijoiden ja uusien matkailijoiden näkökulmasta. Koko Suomi on tärkeää pitää asuttuna ja elinvoimaisena.

 

kuvassa KD:n Etelä-Pohjanmaan piirihallituksen jäsenet Arja Ollikainen, Tanja Ylä-Pöntinen, Kimmo Rantanen, Kaija Eilola ja Tomi Kaunismäki Ähtärin kaupunginjohtaja Jarmo Pienimäen kanssa.