Östman kehyksistä: Odotimme työllisyysreformia ja yritystukien perkaamista

3.5.2017 klo 14:50 Uutiset

– Työllisyyttä lisäävistä selkeistä toimista olisi pitänyt päättää puoliväliriihessä ja ne olisi pitänyt saada voimaan ripeästi, sanoi eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman kristillisdemokraattien ryhmäpuheessa. Eduskunta keskusteli tänään keskiviikkona valtioneuvoston selonteosta julkisen talouden suunnitelmasta.

Östman peräänkuulutti hallitukselta aktiivisempaa otetta erityisesti työllisyyden hoidossa. Vaikka talous on hiljalleen kääntymässä nousuun, on työllisyys edelleen alhaisella tasolla. Hallitus lupasi tuoda uusia ratkaisuja puoliväliriihessä, mutta tulokset jäivät Östmanin mukaan laihoiksi.

– Työllisyysreformeja ei nähty, paikallista sopimista ei haluttu edistää eikä huonosti kohdennettuihin yritystukiin puututtu. Kristillisdemokraattinen eduskuntaryhmä odotti ja odottaa hallitukselta enemmän.

Östman nosti ryhmäpuheessaan esiin hallituksen tekemiä myönteisiä päätöksiä, joihin kuuluu mm. perheellisille opiskelijoille palautettua huoltajakorotusta, varhaiskasvatusmaksujen alentamista, panostuksia tutkimukseen ja kehitykseen sekä erityisesti turvallisuusviranomaisille kohdennettuja määrärahalisäyksiä.

– KD eduskuntaryhmä pitää hallituksen toimia osittain oikeansuuntaisina vaikkakin riittämättöminä. Vaalikausi on vasta puolessa välissä. Vielä on aikaa tarttua toimeen ja tehdä kunnollisia ratkaisuja ja todellisia uudistuksia. Sitä Suomi tarvitsee nyt.