Östman: Hallituksen toimet lähinnä kosmeettisia

20.9.2017 klo 10:39 Uutiset

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman odotti hallitukselta enemmän panostuksia työllisyyden ja yrittäjyyden tukemiseen, lapsiperheiden tilanteen helpottamiseen sekä sisäisen turvallisuuden vahvistamiseen. Ryhmäpuheessaan valtion talousarvioesityksestä Östman kiteytti hallituksen määrärahalisäykset lähinnä kosmeettisiksi.

Östmanin mukaan talouden odotettua nopeampi elpyminen antaa mahdollisuudet parantaa työllisyyttä merkittävästi. Hän muistutti hallitusta siitä, ettei uudet työpaikat kuitenkaan synny pelkästään talouskasvun turvin.

Yrittäjyyttä tukemalla ja eri työllistämiskeinoilla on mahdollista saada uusia työpaikkoja syntymään ja siten piristää entisestään talouskasvua.

Kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän mukaan positiivinen työllisyys- ja talouskehitys vaatii pidemmällä aikavälillä myös panostuksia koulutukseen.

Leikkausten sijaan tarvitsemme nyt panostuksia koulutukseen, tutkimukseen ja kehitystoimintaan.

Östman nosti budjettikeskusteluun myös alhaisen syntyvyyden ja hallituksen lapsiperheiden tilannetta kurjistavat sopeutustoimet. Kristillisdemokraattien mukaan lapsiperheiden tarpeet ja valinnanvapaus tulee huomioida kaikessa lapsiperheitä koskevassa päätöksenteossa.

KD eduskuntaryhmä ei ole patistamassa ihmisiä vauvanteko-talkoisiin, vaan tavoitteenamme on pitkään ollut yhteiskunnan muuttaminen lapsi- ja perheystävällisemmäksi.

Puheessaan Östman kiinnitti huomiota julkisten rakennusten, erityisesti päiväkotien, koulujen ja sairaaloiden sisäilmaongelmiin. Östmanin mukaan vuosi vuodelta kasvava korjausvelka on ongelma, johon myös valtion tulisi puuttua.

Lue koko puhe täältä