Hämeen piiri: Tarmoa työllistämiseen – toivoa talouteen / Sonja Falkista piirin uusi pj ja Mikael Viitalasta uusi varapj

21.11.2015 klo 18:32 Kannanotot

KD Hämeen piirin piti syyskokouksen Riihimäellä 21.11, piirin kannanotot:

Tarmoa työllistämiseen – toivoa talouteen

Kuntien on työskenneltävä tarmokkaammin työllisyyden parantamiseksi ja työllistämistoimenpiteiden lisäämiseksi. Kuntien budjettien matematiikka toimii kuntia itseään vastaan, ellei suunnanmuutosta työllistämisessä saada pikaisesti aikaan.

Kuntien tulee käyttää luovuutta ja ottaa käyttöön kaikki keinot työllisyyden parantamiseksi. Esimerkiksi Kuusamossa käytössä oleva työllistämismalli, jossa kaupunki maksaa pitkäaikaistyöttömän työllistävälle avustusta enintään työmarkkinatuen kuntaosuuden verran, on otettava käyttöön Hämeessäkin. Tuen on oltava mahdollinen sekä yrityksille, yhteisöille, yksityisille että julkisille työnantajille. Kunnat säästävät myös tällä hetkellä työhönvalmennuspalveluista, vaikka se ei ole kokonaistaloudellisesti järkevää.

Pitkäaikaistyöttömyyden vähentyessä pienenee myös työmarkkinatuen kuntakohtainen maksuosuus. ”Sakkomaksujen” vähentyminen järkevillä työllistymistoimilla on aina kunnan etu.

 

Uuden aika: Sonja Falkista KD Hämeen puheenjohtaja, varapuheenjohtajaksi Mikael Viitala

KD Hämeen piiri valitsi uudeksi puheenjohtajakseen Sonja Falkin (39 vuotta) Lahdesta ja varapuheenjohtajakseen Mikael Viitalan (34 vuotta) Hausjärveltä. Falk työskentelee Kristillisdemokraattisessa eduskuntaryhmässä poliittisena sihteerinä vastuualueenaan mm. sosiaali- ja terveyspolitiikka, sivistyspolitiikka, hallinto- ja oikeuspolitiikka sekä perusoikeudet. Falk on tullut tunnetuksi muun muassa sisäministerin erityisavustajana viime kaudella sekä eduskuntavaaliehdokkaana viime vaaleissa. Hän on myös mukana Lahden kunnallispolitiikassa.

Mikael Viitala on Hausjärven KD:n varapuheenjohtaja ja puoluevaltuuston jäsen. Viitala työskentelee HR-koordinaattorina. Viitala on aiemmin toiminut mm. KD nuorten puheenjohtajana.

Piirihallitukseen valittiin uusina jäseninä mukaan KD Lahden puheenjohtaja Jami Lyyra Lahdesta, Hollolasta kunnanvaltuutettu Salamat Masih, Asikkalasta varakunnanvaltuutettu Aarno Tiihonen ja KD Riihimäen puheenjohtaja Jones Pohjanvuori.

Piirihallituksessa jatkavat: Teija Arvidsson, Hämeenlinna, Ismo Portin, Riihimäki, Pertti Laaksonen, Orimattila, Reino Honkanen, Nastola, Asta Jaakkola, Forssa, Eero Jalonen, Hämeenlinna, Janne-Ville Kinnunen, Hattula, Tapio Liljaniemi, Heinola, Marjo Loponen, Lahti, Susanna Peltonen, Tammela ja Mikael Viitala, Hausjärvi.

Toiminnanjohtajana jatkaa Kalevi Rämö Hämeenlinnasta ja piirisihteerinä Nina Aitola Hattulasta.

 

Kuvassa (vasemmalta) piirin nykyinen pj Mirja Pöhö ja uusi pj Sonja Falk.

Lisätietoja:

Mirja Pöhö, KD Hämeen piirin puheenjohtaja

puh: 0400 712 331, [email protected]