KD Riihimäellä: VR:n säästettävä Hämeen junavuorot!

16.5.2016 klo 11:13 Uutiset

Riihimäelle kokoontunut KD:n puoluevaltuusto vaatii Riihimäen ja Hämeenlinnan junavuorojen lakkauttamisen perumista. Junavuorojen vähenemiset haittaisivat merkittävästi työmatkaliikennettä ja koko Hämeen kasvukäytävää. Riihimäen seutu on ollut pitkään maamme nopeimmin kasvaneita alueita  ja Hämeenlinnan matkustajamäärät ovat olleet maamme neljänneksi suurimpia.

Valtion kokonaan omistama osakeyhtiö on ilmoittanut vähentävänsä pysähtyviä junavuoroja yhteensä peräti 14 kappaletta per päivä. Perusteluna päätökselle on annettu matka-aikojen lyheneminen. Käytännössä puhutaan muutaman minuutin aikasäästöstä. Siten yhä useampi Helsinki-Tampere juna ohittaa pysähtymättä Kanta-Hämeessä.

Toimivat junavuorot ovat merkittävä vetovoima- ja vahvuustekijä niin Riihimäellä kuin Hämeenlinnassakin.