Asmo Maanselkä jatkaa KD:n puoluesihteerinä

25.11.2019 klo 10:19 Uutiset

Helsinkiläinen Asmo Maanselkä jatkaa Kristillisdemokraattien puoluesihteerinä seuraavan kaksivuotiskauden ajan.

38-vuotias Maanselkä on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden maisteri. Hän on työskennellyt eri tehtävissä KD:ssa vuodesta 2003 alkaen, jolloin hän aloitti kansanedustajan avustajana. Maanselkä on toiminut aiemmin muun muassa KD Nuorten puheenjohtajana ja Jyväskylän kaupunginvaltuutettuna. Hän on työskennellyt Kristillisdemokraattien puoluesihteerinä vuodesta 2011 alkaen.

Maanselkä on tuonut suomalaiseen keskusteluun ehdotuksen siitä, että Iso-Britanniassa käytössä oleva Universal Credit-malli otettaisiin pohjaksi Suomen sosiaaliturvan uudistamiseen. Ajatushautomo Kompassi julkaisi vuonna 2018 Maanselän kirjoittaman ”Kannustava perusturva” -kirjan. Maanselkä on tutustunut muun muassa Euroopan kristillisdemokraattisten puolueiden ja oikeistopopulisten puolueiden viime vuosien toimintaan.

KD:n puoluesihteerin tehtävää haki neljä henkilöä. Heistä kaksi vetäytyi ehdokkuudesta valintaprosessin aikana. Valinta tehtiin KD:n puoluevaltuuston syyskokouksessa Silja Europalla 24.11.